top of page

BELKYRA

Belkyra är en icke-kirurgisk behandling som upplöser oönskade fettceller under hakan s.k. “dubbelhaka”. Det finns flera orsaker till varför man får en dubbelhaka som exempelvis åldrande, genetik eller viktuppgång. Det finns olika sätt du kan behandla detta område på med hjälp av t.ex. fettsugning eller en operation för att eftersträva en mer definierad haka och käklinje. Men med Belkyra har vi nu möjlighet att göra det utan kirurgiska ingrepp. Belkyra innehåller den aktiva substansen deoxicholsyra som injiceras i fettvävnaden. Deoxicholsyra förekommer naturligt i våra kroppar och hjälper till att bryta ner och absorbera fettet i kosten vi äter.

Belkyra-2_edited.jpg

BEHANDLINGEN

Hur länge håller effekten?

Effekten är permanent. Man behöver 1-4 behandlingar för att uppnå önskat resultat, det flesta kräver 2 behandlingar. Tidsintervallet mellan varje behandling ska vara på minst 6 veckor.

Gör det ont?

Smärta är individuellt och de flesta upplever att det gör lite ont under själva proceduren, dvs i ca 2 minuter då fettcellerna smälter. Timmarna efter behandlingen kan huden kännas svullen, öm och i vissa fall lite stum. Obehaget varar ca 5-15 minuter efter avslutad behandling.

När bör man inte göra behandlingen?

  • Du bör inte behandlas med belkyra om du tidigare genomgått kirurgiska eller kosmetiska operationer i området då inte anatomin är detsamma.

  • Om du tidigare utsatt din hals för strålning.

  • Om du lider av svårigheter att svälja.

  • Om du har en pågående infektion i den delen av hakan där produkten ska injiceras.

  • Om du är gravid eller ammar.
     

Finns det några biverkningar?

Direkt efter behandling kan du uppleva svullnad, smärta, blåmärken eller minskad känslighet under hakan. Dessa är helt övergående. Du kan leva precis som vanligt efter behandlingen och tvätta dig i området enligt dina dagliga rutiner.

bottom of page