top of page

KEMISK PEELING

Kemisk peeling en hudbehandling som innehåller AHA-syror och TCA som bidrar till hudförbättring, hudföryngring, motverkar acne och pigmentering.

DSC08824-1_edited.jpg
DSC09103_edited.jpg

BEHANDLINGEN

Hur går behandlingen till?

Vi börjar med att djuprengöra huden från alla fetter för att sedan applicerar på peelingen. Vilken peeling som passar dig bäst och syftet med det avgör ni tillsammans med vår behandlare. De olika syrorna hjälper till att ge huden ett lyft och gör att det yttersta hudlagret avlägsnas från huden. I samband med att de döda hudcellerna avlägsnas stimulerar det en cellförnyelse.

Vad är skillnaden på en mild och stark peeling?

Starkare peeling rekommenderas för mer åldrad och rynkig hud, medan en mildare peeling bekämpar bland annat acne ärr, djupare rynkor och ojämn hudfärg. Ju starkare peeling desto mer djupgående och hållbart resultat.

Gör behandlingen ont?

En mildare behandling kan ge en stickande och lätt brännande känsla i huden medan en starkare peeling kan däremot ge lite mer obehag.

Hur många behandlingar krävs?

Vi rekommenderar 4–5 behandlingar med en 3 veckors mellanrum och sedan fortsätta behandlingen hemma med rekommenderade produkter. 

Hur ser jag ut efter peelingen?

Vid en mild peeling med AHA-syror kan det eventuellt uppstå en lätt rodnad som du lätt kan täcka med smink. Vid en stark peeling kommer huden att börja flaga efter 2–3 dagar men det går att smörja och sminka sig under den tiden. Solskydd ska alltid användas efter en behandling.

bottom of page