top of page

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Oönskad hårväxt kan vara ett stort problem för både kvinnor och män. Hårborttagning med laser är ett effektivt och permanent alternativ för att få bort oönskat hår. Vi använder oss av den senaste tekniken av Lotus Diodlaser +  vilket är en effektiv, snabb och säker metod att uppnå permanent hårborttagning. 

 

Genom hur vi kollar vilken hud- och hårfärg grupp du tillhör så anpassar vi dosen till vad din hud klarar av och genom det minskar risken för biverkningar och för att du ska få ett optimalt resultat.Den fungerar lika bra på mörk som ljus hud.

permanent hårborttagning louise-1_edited.jpg
DSC08803_edited.jpg

BEHANDLINGEN

Hur går behandlingen till?

Lasern passerar genom huden och värmer upp pigmentet som finns i håret. Värmen sprider sig sedan från hårstråna ner till hårrötterna och det uppnår en värme på ca 70 grader och håret kommer därmed att dö.

Hur många behandlingar bör göras?

Vi brukar räkna med 4-8 behandlingar behövs för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern endast kommer åt de aktiva hårsäckarna.

Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Hårborttagningen kan ta allt mellan några minuter till timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

Hur länge bör man vänta mellan behandlingarna?

Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att   

vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta gör då att vi enklare kommer få bort dessa

“ny aktiverade” hårsäckar vid nästa behandling.

Är behandlingen smärtfri? 

De flesta patienter upplever laserbehandlingen som smärtfri och att det endast känns som varma stick. Det inbyggda kylsystemet lindrar behandlingen.

bottom of page